søndag 9. desember 2012

Styggsøt


Se så søt!

Første gang jeg hadde haverten på nært hold, syntes jeg den minte mer om Djevelen selv:
I ettertid har jeg kommet på andre tanker.Denne flokken demonstrerer godt hvor store forskjeller det er på individene, med store hanner, små hunner og ulike farger.Et drømmebildet av havert (for meg som overvannsfotograf) viser selen i kamp med måker. Den blir stadig plaget av måkene når den går til overflaten for å spise fangsten, men det skjer helst 100 meter for langt ute. Denne måka så ut til å være fristet, men det endte med at den ikke gadd å prøve seg.


En annen drøm er selvsagt å få dem på kasteplass i snøkov. De kaster på bestemte holmer seint på høsten, i mørke og uvær, og ungene må være landets tøffeste pattedyr.

En jobb for landets tøffeste naturfotograf...


11 kommentarer:

 1. Jeg blir veldig begeistret for slike visuelle beskrivelser av ordets rette betydning! (noe som minner meg på at jeg som trønder skal avvenne meg med å forsterke adjektiv med "peis"...).

  Jeg blir riktig sjarmert av blikket i nr1 og 4. Med slike øyne kan de være så stygge de bare vil..

  SvarSlett
 2. søt er en overdrivelse, stygg kan jeg være med på men fine bilder

  SvarSlett
 3. Jeg må si at dette var imponerende bilder av haverten, for jeg regner med at disse er tatt på kysten vår?

  Jeg opplever det ikke som enkelt å komme nært denne selen her. Nummer 1 og 3 er for meg juvelene i en serie som holder høy kvalitet.

  SvarSlett
 4. Her har du fått"styggen" sjøl:-) Et riktig spennende dyr men akk så sky. Men når den noen ganger kommer nært så er det jo et riktig monster.Men ikke alle er like vakre her i naturen og jeg og haverta må bare leve med det:-) Veldig bra utført Knut Sverre!! Ole M

  SvarSlett
 5. syns nå de er søte jeg!!Kjempebra bilder!!))

  SvarSlett
 6. Flotte bilder Knut Sverre :) Men må jeg velge en favoritt. Sistebildet - JAAA :) :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 7. Djevelen selv? Den har jo et godmodig uttrykk!
  Flotte bilder.

  SvarSlett
 8. Hello Knut,
  Great shots!! Wonderful to see them swinging and live in free nature. Well done!!

  Greetings, Marco

  SvarSlett
 9. Takk for kommentarer!

  To av havertene er fotografert i Vardø havn, der de er langt mindre sky. Men ellers er de nordnorske havertene ganske vriene, og noe helt annet enn dem man finner på Donna Nook eller Helgoland, dit de fleste drar om de vil drive litt seriøs havertfoto.

  SvarSlett
 10. Bilde nr 1 er bra og veldig godt editert. Fine toner, mykt, men likevel fin trøkk !!

  SvarSlett
 11. Godt at ikke alt er så himla "søtt" :-)
  Åpningsbildet var riktig så bra med "spotlight" på hoderegionen og behagelig myk innpakning rundt den, samt fin komposisjon :-)
  Siste bildet likte jeg også godt med flere elementer av interesse, haverten, byttet, måka samt vinden som river i vannflata!
  Norges tøffeste ja.... ;-)

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com