onsdag 4. juni 2014

Islands vakreste besøker Varanger


Joda, Varanger lever opp til sitt rykte som magnet for sjeldne fugler!

Fuglekikkere som kom hit onsdag, kunne raske med seg en harlekinand i utløpet av Meskelv i Nesseby før de krysset en rosenstær i Skallelv.

Rosenstæren har vært på plass noen dager nå, på en foringsplass like ved hovedveien.

Harlekinanda var derimot en nykommer. Nærmeste hekkested er Island, men i teorien kan det ha vært en amerikaner som er på villspor. Arten har tidligere vært å se i Persfjord i Vardø kommune.

Og på halvøya som tidligere har vartet opp med tøyleterne, silkepetrell og hvitvingelerke, der kan alt skje! De neste ukene er de mest spennende for dem som jakter på rariteter her oppe.

(Det mest pønkete bilde av rosenstæren er ikke skarpt, jeg vet det. Men det er såpass illustrerende at jeg viser det okke som.)


7 kommentarer:

 1. Flotte bilder, synd ikke bilde nr 2 av rosenstæren ble helt skarpt. Dette var spesielt, kanskje jeg burde legge neste års Finnmarkstur til Starten av Juni.

  SvarSlett
 2. Stilig med to så fargerike fugler fra to så forskjellige områder som "møtes" i Finnmark. Flott portrett-bilde av harlekinand i nydelig lys.

  SvarSlett
 3. Bildene av Harlekinanda var helt fabelaktige. Rosenstær er da også en morsom skapning. Blir disse fuglene over sommeren når de først har havnet feil, eller forsvinner de raskt igjen?

  SvarSlett
 4. Ble for fristet til å skrive at dette kunne vært bilder av Bjarne og Knut-Sverre. Og la det henge i lufta hvem som er hvem ;)

  SvarSlett
 5. Flotte bildet Knut-Sverre :) Tøff kar han siste da ;)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 6. Takk for kommentarer! Begge ser ut til å være borte nå, men harlekinanda ryktes observert i Sandjorden lenger øst.

  SvarSlett
 7. Knallflotte bilder av to knallflotte fugler

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com