søndag 12. september 2010

Som en slagbjørn i saueflokkenKlikk for større bilder
Vi hadde egentlig ikke noe særlig håp. To sørgelig milde netter lå bak oss, og om dagen var det 21 grader i skyggen da vi tok lunsj på Tarrekaisastugan.

Kvelden var stjerneklar, men ikke spesielt kald. Kanskje det digre bålet skapte illusjoner om at natta var mildere en den var?

Jeg ligger i alle fall våken en stund før jeg omsider gløtter ut av teltet klokka 06.13. Tabbe!

Verden glitrer.Blåklokka er først ut. Vieren ved siden av er neste. Skogstorkenebb, skrubbær, geiterams, rypebær... alt prydet med sukkerkanter av rim, alt fotografert i en rasende fart. Altfor fort, selvsagt. Jeg virrer fra offer til offer som en slagbjørn i saueflokken.


Vi befinner oss mellom høye fjell, og da sola når ned i dalen har den vært oppe og samlet krefter et par timer allerede. Der strålene treffer, drypper motivene straks i bakken. På vei til frokost posterer jeg ved et bjørkeblad i skyggen. Sola kommer, og jeg tar noen siste bilder i motlyset.Bjarne har allerede pustet liv i glørne fra i går. Røyken kan saktens trengs: Før jeg rekker å finne fram müslien er knotten allerede på jakt.

Vi hadde reist fra Finnmark for å slippe kuling og regn, men fikk i overkant med godvær i Tarradalen - rett sør for Sarek, som er mer kjent blant norske fotografer.

Det ble med den ene frostnatta. Bak øret til neste gang: Roooolig nå! Pust. Ett motiv om gangen. Ikke være slagbjørn.9 kommentarer:

 1. Slagbjørn eller ikke, fine bilder ble det, spesielt for en som sitter i Bangkok og savner litt kulde. Bilde nummer tre og fire fra bunnen av var flotte!

  SvarSlett
 2. Hrm, du mener sikkert blåklokke og ikke blåveis. Fort gjort å ta feik når en har det travelt og morgenslyset er i ferd med å forsvinne ;-) Men du rakk da noen blinkskudd!

  SvarSlett
 3. Det var da svært til tåpelig feil... Rettet nå - takker!

  SvarSlett
 4. ...eller som et i overkant muskuløst kvinnfolk fra Grong vart kallt i si tid, Slag-Bjørg. Hu gjord reint bord både i høysåteenga, røsslyngheia og bak vierbusken - hu og...:o)

  Fine bilda!

  SvarSlett
 5. jøss, dette var heftige saker - modernatur hu sjøl dekkes av krystaller til fest - meget flott!!

  SvarSlett
 6. Kreative og nydelige bilder. Kanskje ikke høsten er så ille likevel ?

  SvarSlett
 7. Tarradalen. Heldiggriser. Kjempefint der.

  Skal vist nok være en del Gaupe i Tarradalen. Jeg så ingen.

  Så dere noe elg?

  SvarSlett
 8. Takk for kommentarer!

  Ja, vi så en elg som vasset over elva (hørte den først, faktisk), dessverre i litt feil vinkel for gode bilder.

  Vi angret litt i ettertid på at vi ikke hadde satt av tid til å holde kjeft og speide etter vilt. Det ble sett hele fire bjørner oppe ved Tarrekaisa to dager før vi kom dit, etter det vi fikk vite da vi kom ned. Bjarne så dessuten gaupespor på elvebredden.

  Jeg ble dessverre kraftig forkjølt på turen, så den ble litt preget av det.

  SvarSlett
 9. Syns alle bildene var like fine jeg, er stum av beundring.

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com