onsdag 23. mars 2011

Jaktfalk i fuglefjelletVæret var altfor røft: Vi kom ikke i land på Hornøya i dag, slik planen var.

Med sjøbein på glatt båtdekk hadde jeg lite håp om gode bilder, så jeg tok det som en treningstur med kameraet. For å gjøre det ekstra vrient satte jeg like godt på 600-millimeteren.

Den viste seg å være grei å ha da jaktfalken og ravnene gikk til håndgripeligheter i lufta. Det var ikke godt å si hvem som jaktet mest på hvem, men jeg regner med at begge parter forsøkte å sette seg i respekt. Jaktfalken foretrekker nok ellers krykkje og annet lettere bytte.

Holdet var håpløst langt, men et utsnitt av bildene må jeg selvsagt dele - ikke minst for å pirre gjengen som skal være med ut på workshop på Hornøya neste helg! Det lokale falkeparet har Hornøya som fast jaktmark, og den som følger godt med i luftrommet har mulighet for unike bilder.Bølgene gjorde det stort sett umulig å få til noe fornuftig i dag, men jeg fulgte det hederskronte prinsippet "shoot like hell and hope one sticks". Av 800 bilder gikk 700 rett i søpla allerede ved første grovsortering. Men undere over alle undere: Innimellom var det et og annet skarpt bilde der hele fuglen befant seg innenfor ramma.


6 kommentarer:

 1. Synes du fikk mye flott her. Gleder med veldig til neste uke og er veldig spent på om vi kommer oss på land. Følger med på værmeldingen i håp om at det blir meldt lite vind:)

  SvarSlett
 2. Neste uke har vi en mindre båt tilgjengelig, så vi får nok kravlet oss i land på et eller annet vis...

  SvarSlett
 3. Flott opplevelse og flotte bilder - men så holder du jo til midt oppe i det mest smakfulle naturfotografiske matfatet da.

  SvarSlett
 4. Definitivt mye fint til tross for en del sjøgang og 600 mm.
  Noen gleder seg til årets workshoop,mens andre må glede seg til neste års workshoop:)

  Ketil

  SvarSlett
 5. Hei Knut-Sverre,

  helt fantastiske fuglebilder du har på bloggen din! Imponerende.
  Har du laget noen fotobøker eller postkort?

  Siden du liker fugl og fuglefotografering ønsker jeg å invitere deg til å bli medlem av fugleforum.no

  Hadde vært hyggelig om du la ut et bilde i galleriet på fugleforum.no
  (Der kan man også linke til egen fotoside/blogg.)

  mvh
  Ruben Larsen, leder av fugleforum.no

  SvarSlett
 6. Bare det å holde seg på beina i båten var en prestasjon i seg selv. Imonerende at gutten fikk bilder der han sto og veivet med 600 millimetern.

  Kan forøvrig opplyse om at det allerede er 6 påmeldte til neste års workshop, så om noen allerede nå vet at de vil delta så med dere på. Det kan bli fullt.

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com