fredag 28. oktober 2011

1. plass i European Wildlife Photographer of the Year


En usedvanlig hyggelig kveld på den internasjonale naturfotofestivalen i Lünen i Tyskland:

Stor deler av den europeiske naturfoto-eliten er samlet til prisutdeling i konkurransen European Wildlife Photographer of the Year. Nærmere 1000 fotografer fra 39 land har deltatt, og selv får jeg førstepremie i kategorien landskap. Litt stolt og fornøyd nå, må jeg innrømme - det er en samling med til dels usannsynlige knallbilder på utstilling her, men en enkel og grafisk løsning gikk hjem hos juryen - der det sitter fotografer jeg har stor respekt for.

Bildet er tatt på østkysten av Island i 2009, i løpet av tre minutter og i isnende vind - mens kona og halve ungeflokken venter utålmodig i bilen.

(Klikk for å se bildet større.)

Her sliter man natt etter natt i kamuflasjen, bare for å oppleve at et heldig snapshot kommer høyest på lista!

Enda verre: Som Varanger-patriot opplever jeg at bildene fra hjemplassen ikke når opp i teten, mens Island blir premiert. Livet er brutalt og urettferdig, men i kveldens champagnerus er jeg villig til å se det lyse i situasjonen. (Eller Cava, for å vær presis, men det smakte usedvanlig bra.)

Tre andre fra Norge fikk hederlig omtale i konkurransen: Ole-Jørgen Liodden (tre bilder, imponerende nok), Orsolya Haarberg og Eirik Grønningsæter.
OPPDATERING: Orsolya hadde også tre bilder på lista, og ett av dem var en andreplass, ikke bare hederlig omtale... Litt mye Cava før jeg telte over, tydeligvis. Beklager!

36 kommentarer:

 1. Gratulerer. Vel fortjent. Synes bildet er mektig.

  SvarSlett
 2. Gratulerer SÅ mye, helt rått bilde !!

  SvarSlett
 3. Det er bare å ta av seg hatten og kysa! Gratulerer , og det med et bilde som ihvertfall jeg syns er var sterkt! Det med hva som går hjem hos en jury er dessuten kryptisk...Derfor er det kansje viktig å "prøve" seg ,eller ta noen sjanser, og så er det nu sånn at ikke alle bilder er planlagt,og kansje noen ganger nettopp derfor har "noe" ved seg..Uansett:Gratulerer!

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye. En prestasjon det er lov og være STOLT av!
  Flott bilde.

  Ha en festlig og fin aften:)

  Mvh Rune

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med 1 plassen. Forstår godt at du er stolt og det er det lov å være.
  Et spesielt bilde som sikkert skilte seg ut i den store mengden.Fuglen nede til høyre gjorde nok ikke helheten mindre komplett.
  Spennende og interessant med juryeringer,en vet aldri hva som treffer dem best og slik må det nesten være.Er jo tross alt en del av sjarmen med dette.
  Feir med måte.

  SvarSlett
 6. Gratulerer. Flott bilde.Mvh Robin

  SvarSlett
 7. Gratulerer så mye, Knut-Sverre! En fortjent pris.

  SvarSlett
 8. Gratulerer! et knallbilde!

  Kjetil

  SvarSlett
 9. Så utrolig kult da Knut-Sverre! Det var glade nyheter, vel fortjent må jeg si. Gratulerer så veldig mye!!

  SvarSlett
 10. Gratulerer med velfortjent berømmelse! Det er jo måka som hever dette bildet. Nå skal en ikke kimse av flaks, men det kreves oftte både rutine og erfaring for å nyttiggjøre seg de muligheter som flaksen presenterer en.
  Øystein S.

  SvarSlett
 11. Gratulerer Knut Sverre. Gøy at nordmennene hevder seg. Knallfint bilde hvor du har lykkes godt med det lille ekstra med måka...

  SvarSlett
 12. Kjempebra Knut-Sverre! 1. plass, så flott!!! Veldig stilig bilde ja...og måsa som hever det hele.

  Bjørn Eriksen

  SvarSlett
 13. Gratulerer så mye! Mycket flott grafisk bilde.
  /Per

  SvarSlett
 14. Gratulerer, Knut-Sverre! Flott bilde, og hvilken flaks at du tilfeldigvis fikk med måsen..! :-)

  //Dag R

  SvarSlett
 15. GRATULERER!!! Kjempeskøy! Og et alldeles nydelig bilde! Synes det er litt småfrekt å kalle det med måken flaks (med mindre det var en spøk da...). Er sikker på at det var en plan på måken og komposisjonen...:O)

  mvh Espen

  SvarSlett
 16. Tusen takk, alle sammen!

  Øysteins beskrivelse av flaksen er spot-on...

  SvarSlett
 17. Så dette nå. Syns dette var kjempegøy! Gratulerer! !

  SvarSlett
 18. Gratulerer så mye! Det er som med raritetsjakt. Det man satser på og forventer blir liggende enten slettet eller arkivert i den mentale sfæren. Man ender alltid opp med noe annet og mindre forventet. Sjeldent eller ei. Råstilig bilde!

  SvarSlett
 19. Gratulerer, helt rått bilde og den måka da!!!
  Knall.

  SvarSlett
 20. Gratulerer, herleg bilde.
  Helsing Kjell Ivar

  SvarSlett
 21. Gratulerer så mye! Velfotjent honnør til en glimrende naturfotograf.
  Mvh Øivind

  SvarSlett
 22. Jeg slutter med til rekken av gratulanter. Bildet er jo helt briljant med den enslige måka nede til høyre.

  SvarSlett
 23. Det er bare å ta av seg hatten. GRATULERER!!!

  Kåre

  SvarSlett
 24. Gratulerer så mye. Velfortjent :)
  Spennende å følge dine bilder
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 25. Gratulerer så meget med et herlig motiv.
  Godt at normenene hevde seg så godt.

  duy

  SvarSlett
 26. Hallo Knut Sverre. Så møtte jeg denne underlige søringen som har slått seg ned i det høye nord. Et klapp på skuldra i København og bak meg står en mann jeg aldri har sett.Så¨viser det seg at mannen er jo en usedvanlig trivelig kar!!! Så dette var altså Knut Sverre. Det var for meg helt uvirkelig å være i Lunen i helga. Her er Europas største fotofestival og norske gutter og jenter( Orsy får vi kalle Norsk nå) masse priser!! Helt utrolig.Gratulerer.
  Men jeg må nok si at Stian tok kaka Knut Sverre!! Beklager men da 800 mennesker reiste seg opp å gav denne gutten stående applaus , noe som ikke hadde skjedd på 7 år ( sist var det den Fritz Poelking!!) da var det like før.
  Men det var ei trivelig helg og tusen takk for at jeg ble bedre kjent med Deg og for ei topphelg i Tyskland. Ole M

  SvarSlett
 27. Grattis!!!
  Tenkte nok at det var noe sånt på gang når du skulle på festival i Tyskland. Du har jo slumpet til å få et slående bilde også. ;)

  SvarSlett
 28. Gratulera så mye Knut Sverre!!

  Knakende godt bilde.

  Knut Børge

  SvarSlett
 29. Jækla bra!!! Har vært innom og sett på bildet opp til mange ganger, og jeg liker den dramatiske kontrasten og storslagenheten veldig godt. Gratulerer! (Tror nok sjangsene er like så bra i/av Varanger...).

  SvarSlett
 30. Gratulerer så mye! Flott bilde. Lurte en liten stund på hvor i Varanger du hadde klart å komme så høyt opp over en strand (uten noe å fly med), men det var før jeg leste teksten...
  :-)

  SvarSlett
 31. Good evening! Did you have this photo in higher resolution?? This is the best photo that I ever seen, I need this one in my desktop! Congratulations! Your job is wonderfull!
  If you have this photo, can you send me? trf12689@msn.com
  Thanks a lot.

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com