fredag 18. november 2011

Afrika i svarthvitt

Åtte dager i Botswana, og så mange eksponeringer at jeg ikke tør si det offentlig. Fortsatt noen tusen igjen å sortere etter en god arbeidsdagdag med sletting. Tre av bildene er jeg så fornøyd med at du får se dem allerede nå. Resten tar vel litt tid, er jeg redd...

18 kommentarer:

 1. Kjempefine bilder. Må vært en drøm den turen der? Gleder meg til resten. Mvh Robin Jenssen

  SvarSlett
 2. Nå ser jeg frem til mange bilder fra et kontinent mange av oss aldri har besøkt. Dette gav i hvert fall mersmak. Leoparden var tøff, selv om man ikke ser øynene dens, og således aner at den ikke har observert deg. Flodhestens hodekast var også knall - en munnfull der er ikke det samme som hos andre. Kan du fortelle litt om hva slags fotoutstyr du drar på underveis?

  SvarSlett
 3. Du har nok hatt fantastiske opplevelser nå.Det første likte jeg veldig godt!Gleder meg til å se mer.

  SvarSlett
 4. Jeg er vanligvis ikke så interessert i Afrikabilder. En ser jo så mange safaribilder at en blir overmett. Men disse var jo litt morsomme da. Jeg synes det bare er i det første at s/hv tilfører noe, i de andre fungerer det, men hadde vel vært fine også i farger?
  Øystein S

  SvarSlett
 5. Dette var herlige bilder, liker veldig godt det øverste. Noe annet enn de klassiske afrikabildene!

  Øyvind

  SvarSlett
 6. Synes sv/hv fungerer alldeles utmerket i denne serien. Liker alle på hver sin måte!
  Rune

  SvarSlett
 7. Like uttrykket Knut Sverre!! Flodheten er jo kanon, strålende! Ole M

  SvarSlett
 8. Tre knallbilder. Det første gjorde seg veldig godt i s/w. Det siste hadde vært morsomt å sett i farver. Har forestillinger om at det ville vært outstanding.

  Føl deg fri til å legge ut mer.

  SvarSlett
 9. Glimrende bilder. Flodhesten e min favoritt ja. Leoparden er også veldig bra, synd vi ikke ser øye/snute, men stilig med poten som er i luften. Tror de blir vel så bra i farger. Teknisk glitrende, (er vel ikke annet å vente med 500/4..? eller var det 600/4?).. :-)

  Bjørn Eriksen
  Vadsø

  SvarSlett
 10. Takk for repons, alle sammen!

  Per Ove: Brorparten av bildene på turen ble tatt med Nikon D3s og 600 mm eller 70-200 mm. I tillegg hadde jeg med en TC 14, D300, 12-24 mm og 105 mm makro. Jeg brukte nesten ikke blitsen og stativet (!) og aldri ettbensstativet.

  Bjørn: Jeg har godt over hundre bilder av leopardansikter, også et gående som dette (kommer senere). Men her var poenget å dyrke form og mønster, og da må sånne distraksjoner som farger og øyne vike...

  Flodhesten er fin i farger også :-)

  SvarSlett
 11. Vil du anbefale en tur til Afrika? :)

  SvarSlett
 12. Aner meg at det var en fin og interessant tur. Elefantbildet er nok det jeg synes sitter best av disse. Sikkert mange spennende bilder.
  Tror jeg ber meg selv innom for en privat visning

  SvarSlett
 13. Fine bilder alle 3. Elefantbildet er originalt og pirrende. Men hippo'n tar kaka.

  SvarSlett
 14. Takk igjen!

  Robin: Botswana har et spennende mangfold, inkludert den utrydningstruede villhunden, men har mye skog og våtmark og er ikke så oversiktlig som f.eks. savannene i Kenya og Tanzania, etter det jeg hører. Jeg har altså bare vært i Botswana og så vidt over grensa til Namibia.

  Det viktigste med en safari i Afrika må være å få et opplegg der du ikke er inneklemt mellom turister i en trang buss, og helst være på steder der du ikke blir kastet ut i god tid før solnedgang. Sørg for å dra med folk som gidder å venge noen timer på lys og acton når man først har funnet noen lovende dyr...

  Roy Mangersnes sto for opplegget på turn vår, Hvis han eller Ole Jørgen Liodden har flere turer med tida kan det absolutt være verd å henge seg på.

  SvarSlett
 15. Hallo,
  Gøy å se på disse bildene, Knut Sverre.
  S/H fungeres svært bra. Liker veldig godt det første bildet. Hadde vært gøy å sett flodhesten i farger. Nå fikk jeg et snev av Afrika-feber. Mvh Willy

  SvarSlett
 16. Bra bilder alle 3, men elefanten blir favoritten.

  SvarSlett
 17. Jeg ser ofte bilder av gjespende flodhester men her er det full fyr hos en mulig iritert flodhest(en kan bli skjelven av mindre:)

  Nummer 1 kunne jeg hatt på veggen men hippoen var knallbra!

  Blir spennende å se hva du tryller frem fra hardisken i neste innlegg,den har sikkert fått merke at du har vært på tur selv om du jobber med å lette på trykket:)

  Mvh Rune

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com