tirsdag 2. april 2013

Vinteren er altfor kort


Det blir ikke helt mørkt lenger.

Fra begynnelsen av april ser vi en svak lysning på nordhimmelen, selv midt på natta. Nå går det fort mot midnattssol. Bare seks uker igjen.

Det er forsåvidt gode grunner til å glede seg, men jeg er ikke helt ferdig med vinteren, og hadde gjerne tatt en måned ekstra med flammende nordlys. Det har jo stort sett flammet bak et tykt skylag denne sesongen.

Du kjenner kanskje igjen isen fra forrige bloggpost?

Bildene er tatt på Ekkerøy i påsken, men krykkjene hadde dessverre dratt til havs for kvelden. Meningen var å få dem i det varme lyset fra en lav fullmåne og under nordlyset. Jeg har gransket bildet i ettertid og finner ikke en eneste fugl i fjellveggen.

Sånn er det. Det blir aldri som planlagt.
Mens jeg var på vei hjem, danset himmelen en siste gang:


10 kommentarer:

 1. Turistinfo-nordlys-bildet ser vi nok snart i en turistbrosjyre! mvh Eirik M

  SvarSlett
 2. Flotte bilder av nordlyset. Vakkert syn!!!

  Ottar

  SvarSlett
 3. Bildene ble litt anderledes enn det vi vanligvis ser, jeg synes det gjorde seg godt med litt ekstra lys. Tenkte som Eirik angående det siste bildet.

  Stein

  SvarSlett
 4. Litt motvillig, liker jeg skiltbildet best. -Jeg klarer ikke å kvitte meg med illusjonen du beskriver for de andre bildene.. Det hadde vært enestående med krykkjer i lufta i nest siste bilde!! Men... etter å ha kikket gjennom bildene en gang til, liker jeg det andre best. Ganske spesielt med sol- og nordlyskombi.

  SvarSlett
 5. Vi har sett mange bilder av nordlyset etterhvert, men disse var fine!! Renere uten krykkjer. Jeg er enig med deg om at vinteren er vakker !!

  SvarSlett
 6. Meget flott serie. Liker kanskje sistebildet best. Annerledes :)

  SvarSlett
 7. Det blir ikke alltid som planlagt, uansett er det noen flotte nordlysbilder du viser. Har veldig sansen for det siste. De to første var spesielle, tror aldri jeg har sett sol og Nordlys samtidig tidligere, i allefall i på bilde.

  SvarSlett
 8. Takk for kommentarer!

  Ingebjørg og Kristin: Det er altså den lave fullmånen jeg beskrev som ses i bildet, ikke sola. Det måtte man i så fall gjort med en dobbelteksponering, og det ville jeg aldri gjort uten å si helt klart ifra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åja månen, så ut som solnedgang;),men flott var det!

   Slett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com