tirsdag 16. april 2013

Piggtråd i naturreservatetHei hvor tiden flyr!

Det er ikke stort man rekker på 30 år, for å ta et eksempel. Det er nemlig 30 år siden Hornøya ble naturreservat. Men haugene med rusten piggtråd ligger fortsatt på toppen av klippen med lomvi, polarlomvi og en og annen besøkende lunde.

Siden det er 30-årsjubileum i år, og siden lomvi tross alt er en truet art, kunne det jo vært hyggelig om de ansvarlige benyttet anledningen til å rydde opp.

Hvis ikke rusten piggtråd er kulturminner, selvsagt.

PS: Jeg har ikke sett at fugler har blitt fanget i piggtråden, men flokken med ravn som sirkler ustanselig rundt på øya ville nok fjernet eventuelle bevis på kort tid.

8 kommentarer:

 1. Viktig tema du tar opp her! Flotte bilder.

  SvarSlett
 2. Fyttirakkern... det der så ikke bra ut. Får håpe det ryddes opp!

  SvarSlett
 3. Flott innlegg og bra at slike ting blir satt fokus på gjennom ord og bilder som her!! Vi får håpe noen tar grep allerede denne sesongen og fjerner utinget i reservatet.
  Rune

  SvarSlett
 4. Utrolig sløvt at ikke piggtråden er fjernet, er den fra siste verdenskrig?

  SvarSlett
 5. Viktig budskap. Vi naturfotografer er alt for ofte opptatt av å skjule/fortrenge uheldige elementer i naturen. Med det lurer vi oss selv og vårt publikum, og svikter naturen.

  SvarSlett
 6. 30 år er ikke stort når vårt offentlige apparat skal i aksjon. Synes du har synliggjort denne utfordringen godt i disse bildene.

  SvarSlett
 7. Bra bilder , men regner med at om 30 år så kan du ta de samme bildene igjen.
  Kåre

  SvarSlett
 8. Det er et trist syn med all piggtåden som en fortsatt ikke har klart å rydde etter bla.krigen enten det er på Hornøya eller andre steder langs kysten.
  Med ferdselsforbud på store deler av Hornøya i sommermånedene så ser de vel at fotografer og turister ikke kan komme til skade.(For jeg antar at det ikke ligger piggtråd langs stien..) Når det gjelder fugler så ser de sikkert mellom fingrene og aksepterer at det er greit at de kan komme til skade siden de ikke har evnet å gjør noe med det på så mange år.

  Som NRK mann så kan du kanskje sette søkelyset på dette å lage en reportasje så blir det nok sving på sakene skal du se:)

  Mvh Rune


  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com