torsdag 20. juni 2013

Den vakreste


Det hender vi diskuterer hva som er Norges vakreste eller mest karismatiske fugl. Lista har en tendens til å bli lang, for norske fugler er langt fra så grå og trauste som de ukyndige innbiller seg. Min fuglefoto-venn Terje og jeg har endt med en stående vits om at  "den er blant de 20 på topp-fem-lista".

Topp fem er selvsagt litt farget av ferske opplevelser, så akkurat i dag er det boltiten som er min klare favoritt.  Det er ikke sikkert den slår brushanen eller praktærfuglen hvis du spør meg om et par måneder, men så har da heller ikke objektive og målbare størrelser noe særlig med saken å gjøre.

Boltiten går fint i ett med fjellets farger og er umulig å få øye på når den ruger. Du opppdager helst hvor den holder til når hunnen i sin spillflukt tegner store buer over himmelen.

Men når du ligger lavt og ser den i silhuett, ser du hvilken sjarmerende og fargerik fugl den er.

Jeg la ut noen bilder av boltit i midnattssol i fjor, men dro tilbake i år for å få et mykere lys. Et lett slør av skyer foran sola ga et mer dempet og diskret uttrykk som jeg synes kler boltiten godt.7 kommentarer:

 1. ...hehehe - definitivt blant de fem, friskt i minnet eller ei. Og nydelige bilder!

  Terje

  SvarSlett
 2. Speil, speil på veggen der....fotografen, fotografen i busken der, hvem er vakrest i landet her...? Min liste er ganske lang når dette er tema, enig i at Boltiten er fin, og det får du fint frem med disse bildene :-)

  SvarSlett
 3. Enig i at boltiten rager høyt, men som du sier blir lista og rangeringen gjerne vinglete.
  Flotte bilder der nr 2 blir favoritt.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder Knut-Sverre.

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Det blir lett mange som kommer med i topplista ja :o) Prøvde meg selv på boltit forrige uke men dessverre i altfor sterkt lys midt på dagen og det spørs vel om jeg orker å ta turen opp på fjellet igjen i bedre lys, men dine bilder gjør at det er svært fristende å ta et nytt forsøk - skikkelig flott serie av en av våre flotteste fugler :)

  SvarSlett
 6. Beautiful photos, beautiful bird:) Greetings

  SvarSlett
 7. Uansett : vakkert. Fint lys, fin stemning. Jeg drømmer selv om en boltit !!

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com