fredag 12. juli 2013

Karismatisk nasjonalfugl
Første dag var de ganske sky. Den andre snek vi oss på greit fotohold. Om  morgenen den tredje dagen kom amerikanernes nasjonalfugl helt frivillig og landet 6,5 meter fra meg, ifølge skalaen på 600-millimeteren.

Bald eagle kunne med fordel hett bare hvithodeørn på norsk, men en komité har i sin uendelige visdom kommet fram til at den trenger et mer kronglete navn. Dermed ble det hvithodehavørn.

Disse fuglene holdt til i Homer i Alaska. Sandstranda yret av liv: Digre kjøretøyer fraktet fiskebåter ut i havet, turistene vandret rundt, familier brukte området som crossbane for ATV-er, og lokale pøbler løp rundt og skremte ørner for moro skyld.

Da var det vel ikke mer enn rett og rimelig at en selverklært fuglevenn løftet pekefingeren mot en gruppe fotografer fra Norge. Han hevdet at vi hadde presset ørnene for hardt, og at vi risikerte bot for å fotografere dem så nært! Oh, the irony.


Lokalbefolkningen nyter strandlivets gleder.

2 kommentarer:

  1. Jeg har sett fram til Alaskabilder en stund nå, og endelig!! Dette var tøft! Spesielt 4,6 og 9. Det siste er jo så typisk man kan få det.

    Regner med du har et lager på lur, og jeg ser virkelig fram til mer! Dette var en god start.

    SvarSlett
  2. Wow !! Jeg har selv vært i Homer på jakt etter bald eagle, men ikke væert i nærheten av dette.

    SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com