lørdag 1. februar 2014

Sesongen er i gangDe vakre endene i Båtsfjord har trukket fotografer fra store deler av verden de siste par årene. Men fortsatt har det ikke riktig gått opp for de fleste at sesongen starter tidlig!

Jeg tilbrakte alle dagens lyse timer i skjulet til Arctic Tourist den siste dagen i januar, og det var en fin opplevelse. Ender i store mengder, og et vart og vakkert vinterlys. Nå er dagene så korte at endene holder det gående hele tida. De har åpenbart ikke tid til å ta lange pauser i beitinga, slik de gjør senere i sesongen. Dermed ble det snaut fire effektive timer i skjulet.

Endene begynner allerede å bli vårkåte og litt kranglete.

Kulda sørget for at noen av dem til og med hadde is i fjærdrakta, men det fikk jeg dessverre ingen gode bilder av. Jeg må nok til Båtsfjord igjen. Og igjen...

I tillegg til fotomulighetene er det rett og slett spektakulært når endene svømmer så nær utfor gluggen at du omtrent kan ta på dem. Det går an å finne fram vidvinkelen til slike anledninger, men jeg synes det er fint å bare nyte synet av dem på kloss hold når de kommer innenfor nærgrensa til teleobjektivene.

Skjulet ligger noen meter nærmere land enn i fjor, og det gir enda bedre fotomuligheter enn tidligere. Du finner Arctic Tourist på nett, og du kan ringe Ørjan Hansen på 951 08 638.

* * *

King eiders, Steller's eiders and long-tailed ducks in Båtsfjord, Varanger, Northern Norway. Click on the link to Arctic Tourist to book a day or two in the photo hide!

6 kommentarer:

 1. Dette var et flott syn, supre bilder av vakre ender.

  Ottar

  SvarSlett
 2. Alldeles underbara bilder på dessa fåglar, och dina andra bilder i det andra inläggen är ju bara för härliga. Alltid lika trevligt att besöka din sida!

  SvarSlett
 3. At det går an å bli så fin! Apropos fin, fint å se bilder her igjen. Dramaturgisk sett er det litt likt i rekken, og jeg fikk veldig lyst til å se det vidvinkelbildet... (eller kanskje et skikkelig nærbilde?). Nummer to og tre er de bildene som treffer meg best. -Herlig positur og fascinerende med vannglasur.

  SvarSlett
 4. En, syv og åtte likte jeg:))Vakkert!!

  SvarSlett
 5. Takk for repsons!

  Du har selvsagt rett, Ingebjørg, men jeg fikk litt lyst til å vise fangsten fra noen få timer i skjulet... Så får det være at kolleksjonen godt kunne vært litt strammere.

  SvarSlett
 6. Lucky you are that you capture them and take an study.I been a photo addicted but never been capture an animals in their own habitat.

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com