tirsdag 4. mai 2010

Snøbyger i mai - fotografens ønskedrøm!


Folk flest sutrer når det snør i mai. Fotografer vet bedre. Store, våte snøfiller gjør underverker med bildene!

Så da Yr meldte sludd i Vardø i morgentimene, var valget enkelt: Hornøya, Norges østligste punkt, med lunde, lomvi, alker og måker i titusener.

Klikk på bildene for større versjoner!

Jeg har prøvd å komme meg ut tidligere i sesongen, men Havnevesenet var ikke helt med på notene. Flytebrygga var ikke lagt ut for sesongen, og da ville de egentlig bare ta folk ut til øya på flo sjø - og i arbeidstida. Det betyr overnatting på fyret. Og det passet dårlig.

I dag hadde jeg en avtale om å bli kjørt ut i 8.30-tiden, trodde jeg. Men den gang ei: Vel framme i Vardø viste det seg at båten tidligst kunne legge fra kai klokka 10. Litt før den tid passerte selvsagt den vakreste snøbygen du kan tenke deg; stor filler tett i tett. Hjelpesløs på kaia sto jeg og bannet.

Men vi kom oss ut, Bjarne (Riesto) og jeg, til tross for at flytebygga enda ikke var på plass. Havnevesenets mann kjørte RIBen rett mot berget og holdt gassen halvt inne. Vi måtte klatre i land - og kravle oss hasardiøst om bord igjen fire timer seinere – via Nordkalottens sleipeste fjæresteiner, men det gikk på et vis...

Og det var verd det!

Vi fikk til og med et par snøbyger mens vi var der ute. Ikke på nivå med prakteksemplaret kvart på ti, men nok til å gi litt ekstra liv i noen av bildene.

Lunden har den uvanen at den ofte rister av seg den dekorative snøen. Men på 1/80 sekund blir det bilder av det også!

Jeg kommer tilbake til alker, toppskarv og lomvi ved en seinere anledning.

3 kommentarer:

 1. Dette må jeg oppleve en gang. Har vært nok på Runde i Juni så bilder i snøvær frister. Får se om tidskjema tillater det. Flotte bilder.

  Terje

  SvarSlett
 2. Oh härliga bilder. Lucku you som kan få uppleva detta !
  mvh/Lars-Eric

  SvarSlett
 3. Lucky me, helt klart! Det er et privilegium å bo i Varanger. :D

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com