mandag 21. mars 2011

1032 bikkjer over Finnmarksvidda


1. Han ligner litt på Sniff fra Mummidalen, ikke sant?

Den siste uka har jeg kjørt 110 mil i bobil - fra Alta via Karasjok, Tana, Neiden og Kirkenes og tilbake igjen. Hensikten har vært å følge Finnmarksløpet for NRK. 35 av de beste bildene jeg tok ligger i et galleri hos NRK.no/finnmarkslopet, men den begrensede størrelsen og det brede formatet gjør at ikke alle bildene kommer helt til sin rett.

Her har jeg kuttet enda litt ned på antallet, gjort om noen bilder til svarthvitt og lagt alle inn i langt større størrelse.

Klikk på bildene for å se dem i stort format.Jeg setter stor pris på kommentarer, positive som negative. Har du noen favoritter? Er det noen jeg burde kuttet ut?2


3


4


5


6


7


8


9a


9b


10


11


12 Neiden fjellstue, et av sjekkpunktene.


13


14


15


16


17


18


19


20 Tjuvparing i Varangerbotn


21


22


23


24


25


26


27

9 kommentarer:

 1. Tror du har en stor karriere som hundeportrett-fotograf foran deg. Utrolig artig at man nærmest ser personligheten til bikkjene på bildene. Det nederste er jo kongebra da. Snakk om hæppi! (tror jeg da ;-) ) Hvordan fikk du tatt de rett forfra. Gravd deg ned??

  SvarSlett
 2. Du spurte om det er noen du burde kutte, tja. Du burde kutte ut å vise nordlys bilder i sort hvit. Ellers var det mye bra.

  SvarSlett
 3. Masse flotte bilder! Bilde 1 likner kjempemasse på Sniff, helt klart! Det er det bildet i serien jeg liker nest best. Forbedringspotensialet må jo være å få med hele øretippen på det øverste øret. Bilde 8 synes jeg speiler stemninga hos de hvilende hundene veldig bra. Rolig og avslappa. Favoritten min er bilde 17! En pittelitt forstyrrende mørk flekk oppe i høyre hjørne, men pytt.
  Var selv på ett par av sjekkpunktene, og synes du har fått med stemningen fra løpet godt med i bildeserien.

  SvarSlett
 4. Nr 11 og 17 falt mest i smak hos meg:) Mvh Robin Jenssen

  SvarSlett
 5. Ikke noe problem å være med på Finnmarksløpet når du kan ligge å slange deg i en bobil. Leve slaraffenliv og slenge innpå en bedre middag mens stakkarne halser forbi.
  Enig med Helge angående nordlysbildet. Ellers ikke så værst må jeg si. Faktisk ganske bra.

  SvarSlett
 6. Flott og allsidig bildesamling fra eventen! Selv hadde jeg nok likevel satset på enda fler actionbilder fra selve sledene i bevegelse...(ala det siste)

  SvarSlett
 7. Takk for kommentarer!

  Det nederste er tatt liggende på bakken. Jeg brukte litt tid på å ta bilder av kjørerne, ettersom jeg tross alt var på jobb og skulle sikre oss viktige bilder, men jeg skulle gjerne hatt tid til å ta enda flere bilder med fokus på hundene, som Christian etterlyser. Kanskje neste år?

  Når det gjelder nordlys i svarthvitt er stillingen 2-2 etter kommentarer her og på Facebook. Hensikten var å fremheve formen på nordlyset ved å fjerne fargene. Kanskje jeg ombestemmer meg, men foreløpig heller jeg til at det var litt kult...

  :-)

  SvarSlett
 8. Du presenterer en fin bredde og mange gode bilder fra Finnmarksløpet.
  Jeg vil ikke ta bort noen for alle er med på å dokumentere løpet på hver sin måte.
  Skal jeg ta frem et par favoritter så må det være nr 1 for et herlig og morsomt utrykk.
  Det andre er nr 27 som viser mange forskjellige utrykk med en felles nevner som er glede og iver.
  Fikk for en del år siden prøvd et spann ett par dager på vidda hos Sven Engholm det var krevende å veldig kjekt.
  Det er bare å bøye seg i støvet for de hardhausene som kjøre Finnmarksløpet å støtteapparatet rundt som står på for at teamet skal lykkes.

  Skulle det være et minu så må det være at jeg helst ville sett nummer 4 i farger.
  Nordlys er sjelden kost for en søring:)

  Mvh Rune

  SvarSlett
 9. Utrolig mange gode stemningsbilder her! Hunder er tøffe altså! Lykke til på Hornøya :)

  Espen

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com