mandag 9. januar 2012

Klovner i kamp


Klikk for større bilderOg så lundefuglen, da – av alle!

Hvem skulle vel tro at den fargeglade sjarmøren kan kjempe til blodet renner?

Jeg hadde aldri hørt om eller sett bilder av fenomenet før jeg opplevde det på Hornøya i mars i fjor. Nesten uten forvarsel kunne to rivaler ryke samme og gå kast i kast nedover klippene, før de fant igjen fotfestet i snøfonna nedenfor og fortsatte slagsmålet.

Stort sett var jeg på feil sted, selvsagt – det er ikke lett å forutse hvor neste kamp finner sted. Men det er i alle fall en god begynnelse at jeg kjenner til fenomenet. Nå kan jeg sørge for å være i nærheten av potensielle arenaer og følge nye med neste gang jeg er på Hornøya.

Du kan være med, forresten. Sammen med Bjarne Riesto drar jeg ut denne vårvinteren også, og det er fortsatt en ledig plass eller to på workshopen 25.–28. mars. Sjekk bloggen til Bjarne for oppdateringer og påmelding, og se her for flere bilder fra workshopen i mars i fjor.

Hornøya er et fantastisk sted for en naturfotograf, og et opplagt sted å komme tilbake til flere ganger. Noe av nøkkelen til gode naturbilder er jo å vende tilbake til motivene med ny kunnskap og ny energi – fast bestemt på å gjøre det enda bedre enn sist. Det meste her i verden blir som kjent bedre på tredje eller fjerde forsøk.

(Med et mulig unntak for ekteskap. Her er jeg fortsatt på det første, med sterke ambisjoner om å forbli uvitende om eventuelle fordeler ved alternativene.)

16 kommentarer:

 1. Denne workshopen kan jeg virkelig anbefale. Topp opplegg rett og slett.

  SvarSlett
 2. Råe actionbilder. Strålende.
  Øystein S.

  SvarSlett
 3. seså.. ser absolutt fram til årets tur :-)

  SvarSlett
 4. Enig med Øystein! Har aldri før sett slike actionbilder av to lunder. Topp!

  SvarSlett
 5. Disse er fine.
  Jeg gikk glipp av kampsituasjonene sist, og har tenkt til å forsøke å gjøre noe med det i mars. Jeg gleder meg veldig til å komme ut dit igjen.

  (angående dine ekteskapelig funderinger: Bare snakk med han turistverten i Syltefjord. Han er ekspert på området)

  SvarSlett
 6. Som en god gammeldags bygdafest.Nevekamp i snø er ikke alltid moro men disse er jo bare helt kanon. Herlig Knut-Sverre. Ole M

  SvarSlett
 7. Flotte og annerledes bilder av lunde, skulle gjerne sett at du hadde inkludert noen fler bilder som viser lunde i snølandskap her. De fleste fotograferer ju denne karakteristiske fuglen i, nettopp, karakteristiske miljøer om sommeren med grønnt gress og skyfri himmel og jeg er veldig glad i bilder med annerledes omgivninger.

  Liker også bildet på lomvi veldigt veldigt godt - ringvien bare stråler ut at den ser annerledes ut i gruppen. Flott at det bare er "vanlige" lomvier ellers i bildet!

  Gratulerer til storfangst,

  Beste fotohilsen, Fredrik

  SvarSlett
 8. Hei! Kanonbilder! Gratulere! Mvh Knut Egil Nes

  SvarSlett
 9. En uvanlig situasjon du fikk tatt gode bilder av. Jeg har selv ikke sett dette, og må nok si at den workshopen frister!

  SvarSlett
 10. Veldig spesiell situasjon, og knall bilder du har tatt! En gang i fremtiden kommer jeg oppover! Timing is everything, og jeg må nok innse at det ikke passer med jobbskjema,men lykke til med workshopen!

  SvarSlett
 11. Imponerende og flotte bilder,bra fanget!

  Ottar

  SvarSlett
 12. Takk for respons, alle sammen!

  Workshopen på Hornøya kan fort bli en årlig tradisjon. Satser på å se dere neste år.

  SvarSlett
 13. Fantastiske bilder av lundefuglen i kamp, bra jobba

  mvh

  Trond

  SvarSlett
 14. Orginal bildeserie med passende tittel.

  SvarSlett
 15. De to første bildene er knallbra bilder. Blir desverre ikke Hornøya på meg før neste år.

  ketil

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com