onsdag 6. april 2011

Vakkert i vekslende vårvinterværKlikk på bildene for å se store versjoner.


Kan vi fastslå en gang for alle, som en udiskutabel sannhet, at Hornøya utenfor Vardø er det beste stedet i Norge for en fuglefotograf?

Jeg tror kanskje det, etter lovprisningen fra utallige andre fotografer. Selv er jeg patriotisk og fullstendig inhabil, som du ser av etternavnet mitt. Min familie har eid Hornøya i flere generasjoner.

Sist helg var vi 13 mann på workshop der ute, på en årstid som normalt varter opp med ustabilt vær. Så også denne gangen, selv om ytterpunktene ikke var så ekstreme som vi håpet. Noen minutter nå og da med litt snø, noen solgløtt, og litt for mye grått vær med tungt lys.

Naturopplevelsen er likevel enorm hver gang. Jeg har ikke holdt tellingen, men har kanskje vært på Hornøya 15 ganger etter hvert, og titusener av skrikende sjøfugl på alle kanter av øya oppleves fortsatt som nesten uvirkelig. Solid innsig av lodde denne våren lover dessuten godt for hekkesesongen og et fortsatt yrende liv der ute.

Nesten tre dager med sleping av tunge teler og ditto stativ i bratte og glatte fjell har satt sine spor i kroppen, som gir klar beskjed om at formen burde vært bedre. Men vi går på med ny frisk, og i mars neste år er det to nye workshops på gang.

I mellomtiden håper jeg bildene er til inspirasjon for alle som har tenkt seg en tur så langt øst du kan komme her i landet – og til trøst for dere som ikke har anledning.


PS: Det der med at Horn-familien har eid Hornøya har selvsagt lite med virkeligheten å gjøre, men det er en artig bløff som jeg skal begynne å servere turistene. Det gir meg sikkert litt moralsk autoritet der ute.
18 kommentarer:

 1. Mange meget spennede og fine bilder. Skal jeg velge meg ett spes. må det bli nr 12. Synes det har flere spennede elementer med gjenntagelse og bra komposisjon. Men nr 1 er også svært stemningsfullt. Mvh Robin Jenssen

  SvarSlett
 2. Hei.

  Takk for en trivelig tur!!!!!

  Ser at du har fått mange bra bilder. Jeg holder på og sletter ennå i min bunke. Håper å ha et innlegg klart snart på min blogg.

  Kåre

  SvarSlett
 3. Heisann igjen, turen på Hornøya var virkelig flott og jeg er med neste år.
  Snakk om Hornøya; jeg kaller den også for "Horny Island".

  Ikke akkurat Munchs "SKRIK" men et horny et:

  http://farm6.static.flickr.com/5227/5592472917_0188fea00b_b.jpg

  Kåre Alexandersen

  SvarSlett
 4. Flott fortalt og inspirerende!
  Ble veldig fristende å reise opp dit selv om jeg bor i så si total motsatt ende av Norge.

  Var noen flotte bilder du serverte her! Spesielt flukt bildene!

  Ha en fortsatt fin uke!

  Mvh Leiv Arne

  SvarSlett
 5. Håller med de andra, flott skrivet och enormt fina bilder. Ser ut som ett eldorado för naturfotografer. Ett ställe som man borde besöka. Är det du som håller i workshops ? Är det i mars varje år (Bara i mars ?).

  SvarSlett
 6. Hei.
  Takk for en triveleg langhelg.
  Hornøya er utvilsomt et paradis for fuglefotografer. Mars mnd med snø
  i fuglefjellene gjør det spesielt så det blir nok ikke siste Finnmarksturen for min del.
  Anbefales.

  mvh Kjell Ivar

  SvarSlett
 7. Mange veldig flotte bilder. Spesielt de 3 øverste, men også flere av de andre. Jeg skal ikke kaste meg inn i diskusjonen om hvor det er best å ta bilde av fugl i Norge, men Hornøya er beviselig veldig bra..

  SvarSlett
 8. Takk for fin tur. Jeg reiste motvillig sørover på søndag.

  Bilde nr 2 og 3 fenger mest. Nr 3 fordi form og flate reindyrkes - nr 2 fordi det representerer noe jeg ikke fikk til selv.

  mvh Ø.

  SvarSlett
 9. Mye bra her. Kunne godt tenkt meg en tur opp dit en gang.
  Liker spesielt godt de tre første bildene.

  SvarSlett
 10. Enig i at Hornøya er en enorm opplevelse. 1,5 og 14 mine favoritter her. Ubegrensede muligheter utpå der.

  Kjetil

  SvarSlett
 11. Utrolige flotte og stemningsfulle bilder.
  Blant alle bildene falt jeg totalt for det første.

  ketil

  SvarSlett
 12. Tusen takk for en kjempe organisert og vellykket tur for oss fotofantomer fra nord,sør,øst vest.
  Mange flotte bilder du her. Vet ikke hvordan det mine hadde vært om jeg holdt meg på beina. Sikker ikke så flotte som disse :)
  Jeg falt for første motivet ditt og fluktbilde av lunde i snøværet.

  mvh duy

  SvarSlett
 13. Virkelig flotte bilder du viser fram her, god reklame for øya di :)Hornøya står høyt oppe på ønskelista, får se hva tiden bringer...


  Øyvind

  SvarSlett
 14. Takk for kommentarer, alle sammen!

  Ikke minst artig at også de litt skakke bildene får litt positiv respons.

  Mer informasjon om neste års to workshops kommer etter hvert.

  SvarSlett
 15. Takk for hyggelig samvær på Hornøya.

  Flotte bilder til inspirasjon ble det også, ser jeg. Bilde nr 3 er min favoritt.

  SvarSlett
 16. Ser ut til å ha vært full uttelling på turen! Fantastisk flotte bilder, mye stemning, og gode perspektiver!! Hornøya står på ønskelisten min ... :-))

  SvarSlett
 17. Meget fin blogg og flotte bilder. Takk for titten
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 18. Mye flott her Knut-Sverre, høres ut som det har vært en vellykket tur! Mine favoritter er: 1,2,8 (etter at du har satt levels bedre), 10 (litt skjev hor?), 13 og 14 (veldig ren og fin). Synes nr 5 trekker litt ned da. Usikker på nr 4. Telle telle - hang du med nå? :P

  mvh Espen

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com