onsdag 29. februar 2012

For mye er aldri nokVi var bare halvveis på turen, men etter fire dager hadde jeg i grunnen opplevd nok for det neste året. Jeg var overmett og fornøyd – og samtidig lengtet jeg allerede tilbake til Afrika.

Med så mange fremmedartede og sterke opplevelser går man nærmest inn i en transe. Heldigvis kan jeg bla igjennom de nærmere 5000 bildene jeg fortsatt har beholdt etter turen til Botswana i november. Foran Macen kan jeg gjenoppleve øyeblikkene og suge litt ekstra på karamellen. Uten bildene ville nok noen av opplevelsene rett og slett blitt glemt – det er grenser for hva man kan lagre på en menneskelig harddisk når det bare strømmer på!

Samtidig er det mange av opplevelsene som sitter så sterkt at det er vanskelig å vurdere egne bilder på et nøytralt grunnlag. Jeg tror likevel jeg kan være rimelig fornøyd med disse tre. Bavianen er kanskje litt for stillferdig og tilbakelent til å vekke noen umiddelbar oppsikt, men jeg er ofte mest glad i bilder som ikke roper så høyt.(Jeg har rappet tittelen fra Gyllene Tider, hvis du synes det var noe kjent. "För mycket är aldrig nog" kom i 1982.)

9 kommentarer:

 1. Ser frem til den dagen jeg selv får mulighet til slike opplevelser! Særdeles flotte bilder, hvor jeg er enig med deg. Bildet av bavianen hadde en helt spesiell ro over seg, og formidler en fantastisk stemning.

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Nydelige stemningsbilder dette, særlig det siste. Skulle gjerne sett enda flere av de 5000 bildene enn de du allerede har vist. Du har ingen andre online gallerier...picasa, flickr, smugmug etc?

  Espen

  SvarSlett
 3. Skjønner godt at du lengter tilbake!
  De to første bildene er jo perler i all sin enkelhet. Ville kanskje ønsket meg litt mer til høyre i bilde nr 2. Bavianbildet er en fin miljøskildring, men kanskje litt mange elementer som konkurerer om oppmerksomheten.

  SvarSlett
 4. Fantastisk! Likte best bilde nr. 2, jeg...

  SvarSlett
 5. 3 varierte og flotte bilder som innehar forskjellige "elementer" som fanger oppmerksomheten :-)

  Rune

  SvarSlett
 6. Som vanlig severdige bilder fra din hånd. Liker også det du skriver... den som har vært i Øst Afrika kommer ikke derfra uten varige mèn. Mottoet "for mye er aldri nok"...skal jeg gjøre til "mitt" !!!!

  SvarSlett
 7. En egen ro over bildet med Bavianen og jeg likte det.
  Som regel er de ofte hyper og forsøker å røske kamera ut av hendene dine

  SvarSlett
 8. Takk for respons!

  Per: Disse bavianene var ganske sky, så de trakk seg unna oss.

  Espen: Jeg har så vidt begynt på en hjemmeside, men så kom jeg liksom ikke lenger...

  www.knutsverrehorn.com

  SvarSlett
 9. Det første bildet er kanskje mest slående, men bavianbildet kan man se på lengre.

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com