fredag 16. mars 2012

Badeender


Den elegante og sjarmerende havella har alltid stått høyt på lista over fugler jeg har litt ekstra sans for.

Disse bildene er bifangst fra turen til Båtsfjord havn og Ørjan Hansens flytende skjul, der praktærfugl er hovedattraksjonen.

Jeg skulle gjerne tilbragt litt mer tid i nærkontakt med havellene ut over våren – den har et fint kurtisespill der den hever hodet, knekker ryggen og spaker opp en fin vannsprut. Men litt ordinær lørdagsbading gjør seg jo også godt på bilder.Den lange halen som forsvinner under vann er også et motiv jeg gjerne skulle fanget perfekt. Måka i bakgrunnen kom litt i veien her, men bildet kan jo stå som inspirasjon til nye forsøk:

13 kommentarer:

 1. Praktfull serie av havella. Staselig and dette.

  SvarSlett
 2. Flott serie av Havellen, en vakker fugl.

  Ottar

  SvarSlett
 3. Meget flott lavvinkel og bra uttelling du fikk her.
  En vakker fugl, skulle vært der, men alt for lite tid.

  :) duy

  SvarSlett
 4. Hvordan kommer jeg meg raskest mulig fra Namsos til Båtsfjord? Fantastiske bilder du viser denne gangen også, bra bifangst!

  SvarSlett
 5. Her skulle jeg ha vært, men for meg blir det ikke i år.

  Herlige bilder, men skulle ha vært 20 cm lavere. :-)

  Kåre

  SvarSlett
 6. Ikke så mye mer å si enn at dette er et knippe fantastiske bilder!! Uten tvil noen av de beste havellebildene jeg har sett.

  Knut Børge

  SvarSlett
 7. Vannsprut er tøfft! Flotte bilder som vanlig. Synes absolutt ikke at måken i det siste bildet ødelegger, synes det var tøfft. Jeg ligger nå på pensjonat i Båtsfjord og henter meg inn etter dagens økt i skjulet...det var slitsomt men utrolig gøy! Gleder meg som en unge til Hornøya nå!

  Espen

  SvarSlett
 8. Meget flott av en meget flott art, spesielt hannen da :-) Velger meg ut siste som favoritt tross uromåka bak, originalt og spennende med den midtre forlengede stjertfjæra som hovedmotiv!
  Rune

  SvarSlett
 9. Takk for kommentarer!

  Sjekk Norge Rundt denne fredagen for TV- reportasjen fra skjulet.

  SvarSlett
 10. Kjempeflott serie av en utrolig pen og artig and!

  SvarSlett
 11. Knall! Så bildene på tv også. Hva en ikke gjør for fuglene du..

  ,)

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com