mandag 2. april 2012

Hornøya: Kaklende, jublende, stormende


Årets første tur til paradiset Hornøya er tilbakelagt. Til sammen 17 fotografer har vært med oss på workshop i tidsrommet 22. til 28. mars.

Selv fikk jeg ikke til ett eneste av de bildene jeg hadde planlagt, og dessuten slet jeg med en betent hæl som hindret meg i å klatre dit jeg ville.

Litt smågretten på vei hjem, må jeg innrømme: Bare den nest siste eksponeringen på turen så ut til å være noe å skryte av. Den får du kanskje se senere – abstrakte og rare bilder må få modnes litt (og jeg må ombestemme meg opptil flere ganger) før de eventuelt får et varig godkjent-stempel.

På den annen side viste det seg at en del av de andre og mer straighte bildene ble langt bedre enn forventet, faktisk fullt akseptable.

Jeg mått selvsagt nyte lunden i noen timer (klikk for større bilder):
Dessuten oppdaget jeg hvor vakre sjatteringer det var i berggrunnen i en av hulene der krykkjene hekker:
Lomvien fristet også til noen skudd, både med 600-millimeteren og med vidvinkel fra fjellylla.

Været var lunefullt, med stormkast som sendte lunden ut til havs igjen for et par dager og flere snøbyger. Dessverre var det tunge skyer mens det snødde; vi fikk ikke det været med raskt vekslende snø og solgløtt som kan gi slikt eventyrlig lys på vårparten.

Trivelig tur var det likevel. Takk til alle som var med på de to workshopene - Christian Tiller og Tom Elton har allerede blogget om turen. Og takk til Øyvind Antonsen for lånet av fisheye og Rune Nilsson for bakgrunnsdekorasjonen her (noe skal man jo gjøre om kvelden også):
Bjarne Riesto, Tormod Amundsen og jeg har satt av to helger neste vår også, følg med på bloggene for datoer og invitasjon senere.

10 kommentarer:

 1. Takk for flott tur og opplegg! Det nest siste bildet ble rett og slett superbra!
  Christian T

  SvarSlett
 2. Ingen grunn til å være misfornøyd med disse bildene. Lomvi med bølgebakgrunn var knall, og det samme av fjellveggen bak krykkjene.

  SvarSlett
 3. Det er så flott, så flott! Solid serie fra en lokalitet jeg virkelig må besøke engang i fremtiden.

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Ser at dere har fått uttelling i år også. Liker spesielt det siste bildet! :-)

  SvarSlett
 5. Masser af flotte billeder her på din flotte blog. fint arbejde.... KNUT

  JM NATUR

  SvarSlett
 6. En fantastisk flott serie, likte alle!!

  Ottar

  SvarSlett
 7. Takk for et supert opphold på fugleøya! Trivelig å hilse på deg og andre likesinnede. Må si jeg er svært spent på det nest siste bildet ditt :) Regner med det dukker opp i en eller annen fotokonkurranse. Kan vi få et hint?

  Av bildene her synes jeg det er mest sus over det 3. siste med lomviene...og det siste selvfølgelig.

  GOD PÅSKE!

  SvarSlett
 8. Flott innlegg og en haug gode bilder.

  SvarSlett
 9. Takker for turen! Flott opplegg og gode bilder som resultat.. selv om lunde i snøvær uteble.. det gir vel bare en grunn til å dukke opp igjen en annen gang. Nest siste bilde er vel et konkurransebilde med internasjonalt snitt.. regner med det kan bringe heder og ære... i så fall vel fortjent...

  SvarSlett
 10. Må være flott å ha dette stedet i sitt "nærområde"!! Fine biler som vanlig

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com