torsdag 17. mai 2012

Havsulene på stauranSom nevnt i bloggen forleden er det nå lett å komme seg ut til de fantastiske sjøfuglkoloniene i Syltefjordstauran.

Turen over fjellet er nok å anbefale for den dedikerte landskapsfotografen, men for fuglelivet er det mange fordeler med båttransport.

Ikke minst kan du kravle i land og ta deg opp til en høyde rett ved stauren der havsulene hekker, slik at du ser rett inn på kolonien. (Du ser den til venstre på bildet rett over teksten.) Turen dit er antakelig livsfarlig hvis du kommer fra land og ikke har klatreutstyr.

Holdet er bittelitt langt, så den lengste tela kommer godt med. Jeg har brukt 600 mm på Nikon D800 og beskåret litt. Vinden kom dessverre fra nordøst sist lørdag, så sulene fløy litt feil i forhold til sola.

Du kontakter Ørjan hos Arctic Tourist for å avtale en tur ut med RIB-en.8 kommentarer:

 1. Flotte bilder. Du kan gå fra Sandfjorden (der hyttene er) og langs land går det en sti et stykke ut. Det var litt skummelt å krysse ei bratt gresskledt og høy ur, men ellers var det nokså greit å komme seg helt ut til Havsulekolonien.

  SvarSlett
 2. Forrige innlegg :
  Hilsen Bjørn Eriksen

  SvarSlett
 3. Joda, det er teknisk mulig å gå langs fjæra, men jeg er redd de fleste vil betrakte det som mer enn "litt" skummelt å forsere den hindringen du omtaler, Bjørn. I alle fall med stativ og en diger tele i ryggsekken.

  SvarSlett
 4. Greit å se hva en har i vente. Skal dit i helga så kan hende vi treffes.

  Kåre

  SvarSlett
 5. Flotte bilder av sulene. Alle er gode på hver sin måte.. men siste bildet synes jeg ekstra om :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 6. Ser ut som en spennende plass. Har du fått deg nytt utstyr? ;-) Flotte bilder ble det, med en liten knapp på det første..Ser også på bildene at gammelt garn er med på å sikre reirbyggingen. Havsuler står på lista over "ting å gjøre", og vi har også noen plasser her i Lofoten. Man er helt avhengig av båt for å komme til, for de hekker på skvalpeskjær her!Hadde vært spennende å få til fugleguiding pr båt her også.

  SvarSlett
 7. Gratuler til svært flotte bilder av havsule - en fugl som imponerer på meg hver gang jeg ser den.

  De tre siste bildene er nok mine favoritter.

  beste fotohilsen, Fredrik

  SvarSlett
 8. Der skulle vi ha vøri. Noe annet som jevnlig surrer litt i mitt hode er brushaneleik i Varanger. Har forstått at det er noe opplegg rundt det?
  Vi her sør bor forbasket usentralt til!

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com