torsdag 3. juni 2010

Rapport fra himmelenI vannet rett utenfor kamuflasjen spilte smålommen. Vi hørte havellas karakteristiske skrik og plystringen til brunnakken.

I lufta over dem spilte både grønnstilk, rødstilk og enkeltbekkasin, og til og med den karakteristiske kloppingen til kvartbekkasinen kunne høres et par ganger i løpet av natta.

Blåstrupen satt jublende midt i havet av gule gåsunger som ble nærmest oransje i midnattssola, og lappspurvens pussig skingrende sang kompletterte koret.

For ikke å glemme tyvjoen, smålommen, lappspoven, myrsnipa...

Det var et vårlig jubelbrus av en annen verden, og min yndlingsstrofe fra Hans Børli - herlig heime på jorda - gikk på repeat i bakhodet, bare avbrutt av Crowded House's Love This Life.

For det ville vært en fantastisk natt selv uten brushaneleiken vi egentlig var kommet for.

12 kommentarer:

 1. Da kommenterer jag på svensk: Jettesnygg fottos ni har tagit her grabben. jag er avensjuk på eran kunnskap om fjærdjur ock nok hull i kalenderen til ock finne tid til skike opplevingar. ock din meter med brennvidde på eran objektiv sjelvklart.

  Mvh
  Stian F Didriksen

  SvarSlett
 2. Høres ut som en bra dag! Bra bilder ble det også!

  SvarSlett
 3. En opplevelse jeg gjerne skulle delt med deg. Flott bilder .


  Terje

  SvarSlett
 4. Sigbjørn Fevang4. juni 2010 kl. 07:32

  Kjempefine bilder.. Høres ut som du får flotte naturopplevelser på kjøpet også..

  SvarSlett
 5. Du virker rimelig fornøyd både med opplevelsen og bildene. ;)

  SvarSlett
 6. Heftig. Jeg har aldri sett det selv.

  SvarSlett
 7. Takk for kommentarer!

  @ Bjarne: Fullstendig fornøyd med opplevelsen, rimelig fornøyd med bildene så langt - men potensialet for virkelige blinkskudd er enormt.

  SvarSlett
 8. @ Espen: Velkommen i blogrullen til høyre! Tok litt tid før jeg skjønte at du burde anbefales, men heretter blir det altså gjort.

  SvarSlett
 9. Ble meget fint dette, du ligger jo så lavt at du er under fuglen, og det er tøft!

  SvarSlett
 10. Takk igjen for respons!

  @ Jan Erik: De spiller på en liten topp, og jeg sitter rett opp og ned i en stol i kamuflasjen. For en gangs skyld ergonomisk forsvarlig fuglefotografering!

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com