lørdag 30. juni 2012

Boltit i midnattssol


Fra Båtsfjordfjellet i natt. To hunner som gikk og beitet samlet seg raskt rundt oss da jeg spilte litt boltit-lyd for dem.

Vanligvis foretrekker jeg å vente på at noe skjer, framfor å lokke og lure. Men boltitene hadde en uendelig fjellvidde å beite på, og sola var på rask vei opp igjen, så jeg valgte å spille av en artsfrende for dem; det kunne blitt lenge å vente ellers.

(Det er for øvrig aldri noen hemmelighet hvordan mine bilder er blitt til – jeg synes det er et poeng å være åpen om slikt, så alle vet hva slags historie bildene egentlig forteller.)

15 kommentarer:

 1. Flotte bilder i flott lys på en flott fugl (ble mye flott her)! Har ennå tilgode å oppleve denne arten, men den står på mi ønskeliste.

  SvarSlett
 2. Lekkert av boltiten i lav sol. 1 og 3 ble best i mine øyne. Leita etter denne på Dovre denne uka uten å lykkes.

  SvarSlett
 3. Litt grønn av misunnelse nu ..Har ennu ikke fått sett disse i Lofoten (de er her..) Men, så kan man jo se på dine vakre bilder, i et fantastisk morralys/kveldslys. Vakkert!

  SvarSlett
 4. PS- Kan du ikke slå av det derre filteret som gjør det så vanskelig å kommentere, uten å skrive en masse koder? Bare et forslag.

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarer!

  Torbjørn: Jeg har gått noen mil uten å finne den selv, men i natt var det fort gjort for en gangs skyld.

  Oona: Det har aldri vært meningen å plage noen med ordbekreftelsen, og jeg visste ikke at den var på. Nå har jeg forhåpentlig lykkes med å slå den av, så kommenter i vei :-)

  SvarSlett
 6. Fine bilder dette, flott lys ja. Likte 2 og 4 best. Flott at du forhåpentligvis har slått av det dumme ordkode-tullet.

  SvarSlett
 7. Gratulerer til noen knallbilder av boltiten i et veldig stemningsfullt lys - jeg fikk selv mine første bilder av boltit i år etter å ha følt at jeg har hatt en slags "boltit-forbannelse" over meg i mange år. Må ha vært en fin kveld.

  Mvh, Fredrik

  SvarSlett
 8. Knallserie av boltiten. Denne fikk jeg kun avbilde på vårtrekket i år. En vakker fugl. Selv prøvde jeg ikke lyd, men hørte etterpå at den er ganske så hissig på lyd.

  SvarSlett
 9. Fint lys på fjellpipipene ja.
  Stakkars fugler som ikke skjønner hvor den pipende kompisen har gjemt seg.

  SvarSlett
 10. Herlige bilder av boltiten!

  SvarSlett
 11. Stunning images, especially first and second shots.

  Steve, UK.

  SvarSlett
 12. Arten som jeg ikke tenkte på da jeg var i Tromsø. Kjempe bilder duhar foreviget.

  :) duy

  SvarSlett
 13. Flott serie av boltiten i et fantastisk lys, lekkert

  SvarSlett
 14. Første besøk på bloggen din...Boltit bildene er knallbra, flott lys.

  Hilsen Robert (borsesjo.blogspot.com)

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com