tirsdag 15. januar 2013

Workshop på Hornøya igjenNok en gang har vi gleden av å invitere til workshop på fugleparadiset Hornøya. Du kan velge melom to alternativer – palmehelga (21. til 24. mars) og i helga etter påske (4. til 7. april).

Du finner detaljer og påmelding på bloggen til Bjarne Riesto. Her skal jeg si litt om mulighetene som finnes på Hornøya.

Øya har nesten alt av fuglefjellsarter. Det mest spesielle er Fastlands-Norges eneste koloni av polarlomvi. Ellers er det alke, lomvi, lunde, toppskarv, krykkje, svartbak og gråmåke. I tillegg til hekkefuglene kretser det polarmåker rundt øya, og det er stellerand og praktærfugl på havet omkring.Så tidlig på våren er det tillatt å gå over alt i fjellet. Det er selvsagt livsfarlig, men selv den som tar hensyn til sikkerheten og fuglene kommer kloss på motivene.Det betyr at korte brennvidder må være med, gjerne en 24–70-zoom.Et annet poeng med å dra så tidlig i sesongen er været. Det er godt håp om fine snøbyger – noe som alltid setter en spiss på bildene.Mengden og mangfoldet av fugl gjør at man kan få flere arter på samme bilde, og at man har gode muligheter til å leke seg med kreative løsninger og lage stemningsbilder. Vinnerbildet mitt fra European Wildlife Photographer of the Year ble tatt på Hornøya i mars i fjor.

Rask skiftende vær gir ofte fine lysvirkninger.I løpet av workshopen satser vi på å få til en båttur – avhengig av vind, vær og bølger. På disse turene kan det dukke opp bonusarter som spekkhogger og havert.Hvilken av de to workshopene er så best?

I mars er det mer snø i fuglefjellet, bedre muligheter for rene hvite bakgrunner, og mer praktærfugl i farvannet rundt øya. Det er lavere sol og finere lys midt på dagen, dessuten mørkere om natta og bedre mulighet for nordlysbilder.

I april er det flere timer med fotolys, sjeldnere bikkjekaldt vær og neglsprett, litt mindre glatt is i fuglefjellet, mindre risiko for skikkelig uvær og litt mer kurtise blant fuglene.Hvis du vil kombinere turen med å fotografere praktærfugl, stellerand og havelle hos Arctic Tourist i Båtsfjord, er mars den rette tida.

Da håper jeg vi ses på Hornøya! Spør gjerne i kommentarfeltet om du lurer på noe.

4 kommentarer:

 1. Låter faktiskt frestande ;)
  /Per

  SvarSlett
 2. Tredje bildet hadde du en fin model:-), men bortsett far det kan jeg annbefale Hornøya på den tiden. Absolutt vært å være med på dette dersom man har tid og anledning.

  SvarSlett
 3. Boka mi er dessverre full på denne tida i år, men NESTE ÅR !!! Bildfene dine frra Hornøye er en god appetizer ! Har jobbet endel sammen med Markus Varesvuo i det siste og sett hva han har fått ut av Hornøya tidlig på året. Rett og slett fantastisk.

  SvarSlett
 4. Det tredje siste bildet er en høydare i serien. Mye bra forøvrig også.

  ketil

  SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com