tirsdag 25. mai 2010

Rokokkoball i regn




Trykket stemning i regnværet. Ikke en høne å se.

Men kveldsturen til brushaneleiken var verd bryet likevel. Finnes det vakrere fugler i Norge?

En av dem ser ut som en pussig blomst på litt avstand. På nært hold ser man at ingen er like.

Det godt å se at de er tilbake på sin faste plass; brushanene har forsvunnet fra noen av leikene her i distriktet.

Men her holder de altså stand - og en dag lyset holder til mer enn 1/125 sekund skal jeg tilbake for å fryse høye hopp og krakilske flaksing i kampen om hønenes gunst.

Jeg har fotografert brushaneparing fram til midten av juni, så med klar prioritering de neste ukene bør jeg kunne få noe action på brikka - selv i det værmessig lunefulle Varanger.



Nikon D300 med 600 mm fra kamuflasjetelt, stativ, ISO 500.

8 kommentarer:

  1. Innmari kule fugler dette. Har ikke opplevd brushaneleik jeg, skulle vært kult en gang :). Lykke til med bildene denne våren.

    SvarSlett
  2. Fina bilder. Du bor fint däruppe. Har aldrig upplevt Brushanelek eller ens sett dem i levande livet. Något att se fram emot. Tack för inspirationen!

    SvarSlett
  3. Ikke ofte man ser slike bilder, dette var flott! Håper vi får se flere etterhvert, skulle ønske jeg kjente til en slik leik selv!

    SvarSlett
  4. Flotte bilder selv om høna uteble. Liker spesielt flaksebildet. Hadde forresten vært artig å se bilder av den "u-båten" du brukte til å fotografere stellerendene med. Jeg har jo en tørrdrakt som kunne egnet seg til formålet...

    SvarSlett
  5. Takk for kommentarer!

    Espen: Farkosten kommer etter hvert, bare følg med. Må sette det meste av bloggingen på vent nå som motivene florerer...

    SvarSlett
  6. Dette var flott å se! Håper du bruker mye tid på disse fuglene, det fortjener de. Brushanene har blitt en sjeldenhet lenger sør.

    Ser på det du viser frem her som en start.

    Når det gjelder bloggen så må jeg bare være enig. Akkurat nå gjelder det å bruke tida til alt annet :-)

    SvarSlett
  7. Ja brushanen er jo en fantastisk fugl - og du formidler dem på en aldeles flott måte. Heia Knut Sverre og brushane-leken i Varanger.
    Ingjerd, www.ekkeroy.net

    SvarSlett
  8. Vi har nok värt på samme sted i år tenker jeg. Fuglene virker som gamle kjente. :)

    SvarSlett

You are welcome to comment on my posts in English or Norwegian. (Och på svensk, givetvis!) E-mail: knutsverrehorn (at) gmail.com